Насладете се на милион начини, включително направо от ръка до уста!

Насладете се на милион начини, включително направо от ръка до уста!

Пробвал ли си просо? Ако е така, коя е любимата ви рецепта?

Още публикации от Kath:

аз днес блоговия за блоговете. И необходимостта да се адаптирам към различен стил на блогове.

Преди пет години започнах онлайн дневник за храна, за да споделя с приятели и семейство как храненето здравословно може да бъде приятно и вкусно. Никога през милион години не бих могъл да си представя какво ще стане Керф. Ако ми казахте, че някой ще документира всяко хранене, което яде повече от пет години, бих ви казал, че е луда. И все пак тук съм – лудият човек !! Не ме питайте как или защо го направих. Предполагам, че старите навици умират трудно. Но обичам, че пет от най -вълнуващите години от нашия живот са запазени благодарение на този блог.

Вие ме последвахте от работа на бюро до химия 101, от Калифорния до Африка, от кафенета до болници, от Шарлот до Шарлотсвил, от книги до хляб и от сутрешна болест до нов член на семейството. Плюс всяко хранене по пътя. Благодаря на хилядите от вас, които се проверяват ежедневно от дъното на сърцето ми за вашата подкрепа и приятелство.

Сега се оказвам на кръстопът. Mazen не само се нуждае от много от моето внимание; той го заслужава. Обичах да споделям „деня в живота“ на новородено през последните четири месеца, но знам, че той става по -мобилен, социален и интерактивен, ще искам да прекарвам още повече време с него, както и моите приятели И приятелите Mazen ще направят. Също така бих искал да преследвам някои други интереси и проекти и се нуждая от малко повече време през деня си, за да го направя.

Така се нуждая от гъвкавост. И дойде време за смяна на предавките.

Искам ли да спра да правя блогове? Никога! Искам да забавя блоговете. Нямам план, но имам стотици идеи за публикации, които мога да напиша, които не изискват от мен да документирам ежедневието си. Постове, които не пиша за ежедневни ястия и преминавам през толкова много промени в живота през последните пет години, може би съм писал отдавна. Ще продължа да се стремя да отговоря на въпроса: Как човек живее здравословен живот?

Къде да видя как Керф се е насочил? По-рядко срещан график за публикуване, някои публикации за ден в живота и актуални публикации за неща като:

рецепти

Избрани резюмета на хранене + кръгове

седмично Публикации „Day in the Life“

серия за истински храни (хранене + на базата на готвене)

Топ 10 любими ядки масла, марки и др. Публикации

Приключенски резюмета (с Mazen снимки!)

Отзиви за ресторанти/рецензии

Градинаринг

Продукти, които обичам

актуализации на тренировките

Организационни публикации

Прегледи на бира

Така че за да затворя, може да не се видим утре или на следващия ден. Но ще бъда наоколо толкова често, колкото мога с приключения и ястия, които да споделя. Благодаря ви отново всички – вие сте най -добрият!

Още публикации от Kath:

забавен забавен ден !!!!

Тази сутрин Мат и аз Супер Супер -Почисти къщата. Включително някои от маслените лампи на баба ми! Те искряват отвътре навън сега 🙂

Тогава тръгнахме (3 мили!) До тържественото откриване на основния хиропрактика, Тейт и Новият бизнес на Вяра.

На дъното на сградата д-р Хъфман има своята най-съвременна клиника.

На всичкото отгоре вярата има място за лично обучение (тя е сертифицирана във всякакви неща и ще прави групови часове за упражнения!) И няколко наети студия за други видове здравни грижи. Всъщност бях планирал да говоря за храненето, но те имаха по -малка избирателна активност от планираната, така че отложихме разговора за друг повод.

Вярата направи няколко ухапвания за случая – включително и най -невероятните кифли !!!!!!!!

Пълни с… Задръжте дъха си… Пълнене на фъстъчено масло!

Иди притеснявай вярата за рецептата. Наистина е наистина епично.

Тя също имаше подправки Chai, които също бяха страхотни – ние забихме няколко за дома!

плюс сода на кефир

както и най -невероятния бял боб Dip. Трябва да получа рецептата за тази статистика!

Мат и аз изядох много кифли, крекери, потапяне и сирене в клиниката, но нашите следобедни планове включваха обяд и напитки в бира, за да помогнат на The Новите собственици на бизнес празнуват.

Ясно бири ще бъдат включени.

След малък дебат поръчах на Schneider Aventinus Weizenbock

обичан! Бананова подправка, пълно тяло.

Тъй като ние се напълнихме с хапки, просто получихме леки хапки за обяд.

Зелени за мен

и сандвич с Apple + Brie за него

Вяра и Тейт разцепиха вкусно бяло вино

вътре в нашия вътрешен двор Местата беше сауна! По прекрасен топъл пролетен ден. През лятото щеше да е прекалено горещо, но през пролетта го харесахме.

Мат и аз вървяхме ветровито, дълги 3 мили вкъщи, което ни отне около час.

Карън е тук и забавлението продължава!

The Светът е натруфен за куркумата! Аз съм натъпкана за всичко, свързано с овес 🙂 Изтичах от гранола в къщата си и създадох проста, нова рецепта, която можеше да отиде на всичките ми летни закуски: купи с кисело мляко, купички за пюре, купички за озлобчета. (Това е нещо!)

Тази комбинация от аромати е абсолютно вкусна, проста гранола – леката сладост от меда, фината подправка от куркума, нотка на сол.

Куркумата е The Подправка, която прави кърито жълто, което се използва в Индия от хиляди години, и се използва във всичко – от пикантни ястия на тофу до златните лати, които всички пиеха. Добавете гранола към този списък!

С 4 грама фибри на порция овесът е удобен източник на фибри, което може да помогне за поддържането на храносмилателното здраве и да продължи храната да се движи през червата ни! Освен това, диета, която включва 25 до 30 грама фибри на ден от различни зърнени храни, плодове и зеленчуци, може да помогне за поддържане на здрава храносмилателна система.

Загрейте фурната си до 325 градуса по Фаренхайт. Дадох на овеса преди преобладаване, за да получа допълнителните хрупкави. Мисля, че това е техника, която ще продължа да използвам! Препечете ги за 5-7 минути и оставете да се охладят леко.

Междувременно комбинирайте мед, олио, куркума, канела и сол в средна купа, докато се смеси добре.

Овес и разбъркайте, докато всеки овес се покрие.

Разстелете гранола обратно на пергамент и печете за 10 минути, разбъркайте и печете още 5 минути.

изстипете напълно, преди да разбърквате, което ще стане Позволете на някои малки клъстери да се образуват!

Насладете се на милион начини, включително направо от ръка до уста! Чувствайте се свободни да разбърквате в някои изсушени плодове, като стафиди или нарязани кайсии, ако искате.

Печат

пин

5 от 1 гласуване

Проста златиста турмана гранола

Курсова закуска, закуска

Време за подготовка 5 минути

Време за готвене 20 минути

Общо време 25 минути

порции 2 чаши (6 1/3 чаша)

съставки

2 чаши Quaker старомоден валцуван овес1 1/2 с. Л. Мед2 с.л. овес за 5 минути или докато овесът започне да кафява и леко охлажда. Междувременно комбинирайте мед, олио, куркума, канела и сол в средна купа, докато се смеси добре. навън на пергамент и печете за 10 минути, разбъркайте и печете още 5 минути, докато овесът стане златисто кафяв. Позволете да се охладите напълно, преди да съхранявате в контейнер с въздух.

Благодаря на Quaker за спонсорин g this post

More Granola Recipes

Delicious, Crunchy Caramelized GranolaCrunchy Tahini GranolaCrunchy Buckwheat Granola

More posts from Kath:

You know the saying that your only competition is себе си? Е, дори не мисля, че можете да сравнявате себе си на състезание, за да се състезавате, защото има толкова много променливи. Състезанията не са научни експерименти !!!!!!! Фактори като сън, температура, хълмове, тълпи, GI трактове, гориво, хидратация, време, емоции всички създават толкова много вариации, че наистина не можете дори да сравнявате годишните състезания. От година на година едни и същи състезания често имат различни курсове с различни хълмове и терен. Точно като теглото, калориите, повторенията на тежести и т.н. – не можем да оставим числата да отменят гордостта от завършването на силно.

Това каза, ето куп от моите състезания + тренировъчни резюмета, за да се размивам с:

Състезания

2008 Състезание за Cure 5K | Октомври 2008 г.

23:26 !!!!!!!!!!

Време: 23: 26pace: 7:32

2008 Jingle Jog 5K | Декември 2009 г.

резултат !!

Време: 23: 49pace: 7:40

2009 състезание за Cure 5K | Октомври 2009 г.

Състезание за планината

Време: 24: 17pace: 7:49

Летище Шарлот писта 5K | Октомври 2009 г.

Spooky Sprint

Време: 24: 26pace: 7:52

Изпълнете за вашата кауза 4 Miler | Юли 2010 г.

Новият мускул

Време: 33: 03pace: 8:16

Racefest Half Marathon | Април 2010 г.

Темпът на състезанието

Време: 1:53:20 (PR) ПАК: 8:41

Шарлотсвил Fall Classic | Октомври 2010 г.

Първите ми 10K!

K 10 2.6

Време: 50:53 (PR)

Разделяне:

7: 467: 578: 068: 308: 578: 09 и .2 ..

Шарлотсвил Жени четири Милър | Септември 2011 г.

Четири мили мили

Време: 32:37 (PR) ПАСЕ: 8:11

Разделяне

7: 388: 078: 47 [8:07

Нямах представа колко забавно тренировки за състезание за дистанция ще бъде !! Обичах планирането и психическото предизвикателство на дълги разстояния и мога да ви обещая, че най -трудната част е да изобрази разстоянията. Правенето им беше лесно и толкова забавно! (И това помогна, че имах страхотен тренировъчен партньор 🙂)

тук беше моят план, тъй като той стоеше в началото на обучението:

и ето какво всъщност направих (свободно) :

Както можете да видите, аз дълго бягах през почивните дни и обикновено 1-2 къси (4-6 мили) бяга в средата на седмицата. По това време правех диетичния си стаж и затова графикът ми трябваше да бъде много гъвкав за времето и времето. Ходих на гореща йога поне веднъж седмично и често се нуждаех от тотален ден за почивка след всяко дълго бягане към края. Отне ми пълен ден за почивка плюс лек елиптичен ден, за да си върна краката за бягане. Не мисля, че бих могъл да направя план, който изискваше повече от 3 дни в седмицата на бягане. Този план работи за мен и аз пуших времето. Единственото ми съжаление не беше да тренирам на хълмовете към края, защото завърших с контузия, която смятам, че се дължи на рязко увеличение на хълмовете.

пистите

Прочетете Run Relax Repeat Repeat – 7 мили (1:00:00)

kerf срещу препятствия – 7,22 мили разгледайте тук

призраци през нощта – 7,23 мили

осем, след това яде – 8 мили (1:12:00)

9 мили кал ганаш – 9 мили

Изкупени – 9,5 мили

Десет пъти забавление – 10 мили (1 : 29)

10.26 – 10.26 мили (1:29:35)

Плувайте като риба – 11,88 мили

репетиция на рокли – 13 мили (1: 56:13) [Много информация за гориво, хидратация, домашна спортна напитка, ледена баня]

нараняване

Веднага след (по време? беше изключително възпалено зад дясното ми коляно. Реших, че това е просто защото проведох твърда надпревара и продължих с моята дейност. Отидох на кратко бягане в сряда (след два дни почивка след състезанието) и след това продължих да бягам 10 мили 8 дни след половината ми. Тогава знаех, че имам истинска контузия. Направих го през бягането, но знаех, че това ще бъде последното ми бягане за известно време.

Моят план беше да лед + почивам като луд. Взех около седмица почивни напълно упражнения, с изключение на някаква йога. Направих леки неща като ходене или елиптични на светлинна обстановка, стига кракът ми да не боли.

Две публикации в моята актуализация на нараняването:

счупи жълтъка, който продължава да се озеленява

И аз се заех да плувам за втори път в живота си!

Ето два публикации за плуване и опитът ми да го обичам. И го обичам! Продължих да плувам седмично, докато членството ми във фитнес залата не приключи (и все още не се присъединявам към фитнес зала с басейн в новия си град или все още щях да плувам седмично!)

Олимпийският спортист се подготвям

когато бях Ранен, аз също ядох противовъзпалителни храни 🙂

Продължих на няколко кратки „тестове“, за да видя как се справя кракът ми, след като болката изцяло изчезна, докато ходи. Две от тях бяха провали.

В крайна сметка говорих 5 цели седмици от бягането и се радвам да кажа, че работи и кракът ми се излекува. Слава богу!

гориво

Тази домашна спортна напитка е моята работа за дълги писти! Пропорциите са много подобни на тези на Gatorade. Повече информация за хидратацията и горивото тук.

Рецепта

40 унция вода1/4 чаша Органична тръстика Sugarjuice от една Tangelo (~ 1/3 чаша?) 1/4 ч. Л. Кошерна сол 1 чаша вода В Microwaveadd съставките се придържат и разтварят лед и останалата част от водата

Тази рецепта трябва да излезе на около 250 калории, около 60 грама Cho, 480 mg натрий, 172 mg калий.

Аз също обичам кокосовата вода [ O.N.E. И Vita-Coco са ми любими], но е малко скъпо да бъда устойчив

това!

Имам чара на Camelbak за бягане на жените и не бих могъл да изхвърля разстояния [или Summers] без него. Той отскача малко, но си заслужава да имам хидратация и гориво по време на бягане.

храна + възстановяване

Преди дълги бягания обикновено ям нормална овесена каша (= въглехидрати ) Закуска и чаша кафе. След това чакам 3 часа. Кафето наистина подобрява темпото ми! Никога не бих пробягал 10+ мили без значителна закуска в мен.

Ако сутринта излизам на първо място за по -кратко бягане, често имам банан с фъстъчено масло или тост, което са лесни за усвояване бързо на стомаха ми.

Ако се чувствам гладен точно преди да тичам, понякога ям среща! Те правят страхотни малки изблици на гориво.

След дълги писти препоръчвам сиабци – смутита в купа! Чудесен начин да влезете в лесни за тъмни хранителни вещества и добра комбинация от въглехидрати и протеини. Установих, че стомахът ми е малко чувствителен след всички онези мили и смесен обяд беше по -лесен за ядене, отколкото същото количество храна в чиния.

моите коктейли често се съдържаха:

зелено ( Спанак, къдраво зеле – за хранителни вещества) Мляко (крава или соя за протеина – бадемовото мляко е с твърде ниско съдържание на протеин) Банан (да емулгира) лед (за текстура) суров овес (за въглехидрати) вега пюре (за повече протеини, хранителни вещества и невероятен аромат/текстура) Гранола отгоре (за повече въглехидрати и страхотна криза!)

Аз също понякога бих добавил тофу, извара, шоколадов прах, чиа семена, лен, орехово масло, други плодове.

< h2> обувки

тичам в Asiacs и те работят добре с нуждата ми от поддръжка и широка кутия с пръсти 🙂

Това е втората ми двойка GT-2150s

В: Бихте ли могли да бягате маратон? В крайна сметка това е 26,2 мили!

a: Не, няма да го направя. Реших, че въпреки че наистина, наистина, наистина обичам да се опитвам да управлявам такъв, шансовете ми да се нараня са твърде високи. Тъй като през 2005 г. имах операция на крака на крака, знам колко е ужасно да не мога да бягам и никога не искам да загубя способността отново!

Щастливо бягане!

Ние толкова обичаме тиквата бира, че решихме да си направим свои. Ето две рецепти за тиквена бира, за да ви вдъхновят.

Очевидно тиквените алеи са най -добрите бири, които има.

Ето някои връзки към моите много любими тиквени бири:

памучна дървесина + пивоварна посещение на тиквената тиква Aleschlafly AlepumkingDogfish Punkin

[Аз също имах: Тиквената подправка на Джак, синята луна на реколтата и пост пътя, но всъщност не се интересуваше от нито един от тях. И може би няколко други, които забравям!]

Как да варя тиквена бира

Докато не се ожених за Кат, аз наистина не бях в „ароматите на есента“, но човек Тя със сигурност ви кара да искате да ги харесате! И така, след много експерименти и експозиция, се научих да обичам сладки картофи, тиквен пай и може би дори понякога някаква канела в нашата храна (все още се нуждае от някакво насърчение за това)!

Тя обича практически всичко за това Сезон, но разбира се, натискът на тиквените алеи е особена причина и двамата да се вълнуваме. Вече две години се занимавам с домашни условия и всеки път си правех тиквен ейл. Бих преценил, че съм го направил 75% за нея и 25% за мен. Какво означава това? Сложих много повече канела, индийско орехче и алкохол, отколкото някога бих пила в собствената си бира. Това води до нещо, което е по -скоро десерт или единична порция. Сравнете това с лека пшенична бира, която утолва жаждата ви и можете да пиете 100 от тях и да не се пълните или да ви съсипете палитрата.

Contents